Yeni il süfrəsində çox insanın süfrəsinə layiq bildiyi delikates kürü bir çox hallarda zərərli ola bilər.
AzerTimes Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, qastroenteroloq Anastasiya Çijikova qırmızı kürünün kimlərə təhlükəli olduğunu açıqlayıb.
“Qırmızı kürüdə çox miqdarda duz var. Bu səbəbdən təzyiqi qaldırır. Sutkada 20 qramdan artıq yemək olmaz. Çox yedikdə ürək-damarlara zərərdir. Qırmızı kürüyə allergiya da çox rast gəlinir. Çox yedikdə xüsusən uşaqlarda ürəkbulanma, qusma, qıcqırma da verə bilir. İçki ilə çox yedikdə toksiki təsir edir. Acqarına kürü yemək olmaz. Yağlı yeməklərlə kürünü qarışdırmaq olmaz”, – Çijikova qeyd edib.