Ən düzgün, faydalı şorba tərkibinə görə rus və ya Ukrayna borşu seçilib.
AzerTimes Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, qastroenteroloq İrina Berejnaya nəyə görə borşun ideal olduğunu açıqlayıb.
“Bu şorbada zülal var, eləcə də tərəvəz və liflər çoxdur, yağ azdır. Sadəcə şimal regionlarında soyuq havada çox enerji israfı olduğu üçün daha kalorili şorbalar seçilir. Borş bağırsaqları işlədir, mineral, mikroelementlə zəngindir. Yeganə mənfi tərəfi zülalın az olmasıdır. Püre formasında şorbalarla ehtiyatlı olun, mədə-bağırsaq üçün tam həll olunmuş şorba yemək zərərlidir”, – Berejnaya bildirib.
O qeyd edib ki, borşda kələm olduğu üçün köpdən əziyyət çəkənlər narahat ola bilər.